Laatste Nieuws

Het laatste nieuws van de Adriaan van Erk Groep

 

Meer nieuws

 

Start verkoop Het Kompas te Barendrecht

Donderdag 29 juni aanstaande start Adriaan van Erk Ontwikkeling de verkoop van 27 appartementen Het Kompas te Barendrecht.
U bent tussen 16:30 – 18:30 van harte welkom bij Spruit Eten & Drinken aan de Middenbaan 111 te Barendrecht.

 

 

Adriaan van Erk Timmerfabriek 5.0

Adriaan van Erk Timmerfabriek ondergaat dit jaar een volledige metamorfose. Na de bouwvak staat op de huidige locatie een volledig nieuwe fabriek, met een spraakmakende noviteit. In directe partnerschap met PPG Industrial Coatings, Giardina Finishing Benelux, en betrokkenheid van SKH/SHR en machineleverancier De Groot Rosmalen, wordt in single part het geprofileerde kozijndeel in een enkele gang direct vanuit de machinestraat vierzijdig geflowcoat.

(Tekst Kees de Vries)

Voor het volledige artikel: http://www.timmerfabrikant.nl/deze-maand-in-l-w/item/3005323-adriaan-van-erk-5-0

Het team dat SPP in Bergambacht mogelijk maakt (vlnr): J. Schuurmans– PPG Industrial Coatings, G. de Jong– Productieleider Adriaan van Erk Timmerfabriek,  M. Renkens– Technical Support PPG, T. Schoonderwoerd– Directeur Adriaan van Erk Timmerfabriek, M. Broekhoff- Giardina Benelux, J. Siebum- Areamanager PPG en M. Pedretti- Giardina.

 

Plan Parkzoom Waddinxveen

Park Triangel is een aantrekkelijke nieuwe woonwijk in Waddinxveen, met centraal gelegen een groot park. In de wijk zijn scholen, speelplekken en volop recreatiemogelijkheden.

Plan Parkzoom maakt onderdeel uit van Park Triangel. Parkzoom fase 2 bestaat uit 32 woningen in 2 verschillende typen. Interesse? Zaterdag 29 april a.s. van 12.00 tot 13.00 uur bent u van harte welkom tijdens het open huis in het Paviljoen van Park Triangel.

 

Bekijk op Funda

Bekijk bij de makelaar

 

 

Start bouw appartementencomplex Zicht op Leidschenveen

21 Maart jl. heeft de start van de bouw van appartementencomplex Zicht op Leidschenveen plaatsgevonden. Het appartementencomplex wordt gebouwd door Rehorst Bouw in opdracht van BPD Ontwikkeling.

In het complex worden 89 drie- en vierkamerappartementen gerealiseerd. 43 Van deze appartementen zijn bestemd voor de verkoop en 46 voor de verhuur. Het complex wordt gerealiseerd met behulp van een tunnelbekistingsysteem. De duur van de bouw van Zicht op Leidschenveen zal ca. 18 maanden bedragen.

 

 

 

 

 

Feestelijke start bouw 12 woningen Dijklaan-West II fase 3b

1 Maart jl. heeft de officiële start van de bouw van 12 woningen in Bergambacht plaatsgevonden, door middel van het stellen van het eerste profiel door de toekomstige bewoners van het desbetreffende bouwnummer. Hierbij zijn ze geholpen door wethouder Dilia Blok.

Adriaan van Erk Bouw realiseert deze woningen, in opdracht van BPD Ontwikkeling.

Met deze fase is de bouw van het laatste deel van het plan in gang gezet.

 

 

 

Update bouw Hotel Overamstel te Amsterdam

7 Oktober jl. is met de onthulling van het bouwbord het startschot gegeven voor de bouw van Hotel Overamstel. Hotel Overamstel te Amsterdam wordt voorzien van 490 hotelkamers, een restaurant, een ballroom, conferentiezalen, spa, fitness en een parkeergarage.
Slavenburg Bouw, onderdeel van de Adriaan van Erk Groep, bouwt Hotel Overamstel in opdracht van Leonardo Hotels.

Inmiddels zijn de werkzaamheden ten behoeve van de fundering gestart, op dit moment worden de funderingsbalken vervaardigd. Ook is de eerste uitbreiding van de keten uitgevoerd, vanuit daar is deze foto gemaakt.

 

Rehorst Bouw Beste Bouwer 2016
in de categorie 50+ reviews

Bouwnu.nl is dé reviewsite voor de woningbouw. Consumenten geven een review op basis van hun ervaringen met de nieuwbouw of verbouw van hun woning. Met meer dan 6.000 reviews is Bouwnu.nl de grootste vergelijkingswebsite op woningbouwgebied. Dit jaar reikte Bouwnu voor het eerst de prijzen voor Beste Bouwer en Verbouwer uit, op basis van de scores die in 2016 door consumenten zijn gegeven.
 
De winnaars
Bouwnu kent de prijzen toe in drie categorieën. De winnaars ontvingen uit handen van Edwin Groot, directeur Stichting Klantgericht Bouwen en initiatiefnemer van Bouwnu, een trofee.
 
Edwin Groot: “De winnaars hebben laten zien dat zij hun klanten hoog hebben zitten. Voor een consument is het natuurlijk belangrijk dat zijn woning technisch voldoet aan de wensen en eisen, maar ook het proces is voor de beleving cruciaal. Dat zien wij in de reviews terug. Wij willen door transparant te maken hoe de klanten over bedrijven denken, de aannemers stimuleren om nog betere kwaliteit te leveren. En de beste bedrijven mogen daar best voor in het zonnetje worden gezet."

Rehorst Bouw: Klantgerichtheid zit in onze genen
Rehorst Bouw uit Bergambacht is onderdeel van de Adriaan van Erk Groep en won vorig jaar de prijs voor Best Presterende Bouwer. Arie Houweling, directeur van Rehorst Bouw nam de prijs Beste Bouwer 2016 samen met Hans van Erk, eigenaar van de Adriaan van Erk Groep in ontvangst. Houweling: "We zijn trots dat we voor de tweede achtereenvolgende keer een prijs namens Rehorst Bouw in ontvangst mogen nemen. Het bevestigt voor ons de continuïteit in kwaliteit binnen de Adriaan van Erk Groep en de tevredenheid van onze klanten. Door te luisteren naar onze klanten en open te staan voor verbeteringen, proberen wij continu deze verbeteringen door te voeren richting onze klantbenadering en kwaliteit.”

 

 

Rehorst Bouw bouwt in opdracht van Woonpartners 18 sociale huurwoningen in Park Triangel

Met de bouw van 18 eengezinswoningen staat er voor Woonpartners Midden-Holland weer een nieuwbouwproject in Waddinxveen op de planning. Middels het tekenen van de overeenkomst met Rehorst Bouw uit Bergambacht is een partner gevonden die deze woningen ontwerpt en bouwt. In 2014 leverde woningcorporatie Woonpartners 11 sociale huurwoningen op in Park Triangel in het deelgebied Rietkraag. Drie jaar later investeert Woonpartners in de 18 eengezinswoningen in het deelgebied Parkzoom.

In aanwezigheid van wethouder Kees de Jong tekende voor Woonpartners de heer René Mascini, directeur-bestuurder het contract. “Wat ben ik weer ontzettend blij dat er sociale huurwoningen worden toegevoegd aan het woningaanbod van Waddinxveen” aldus de wethouder. Hans van Erk, algemeen directeur Adriaan van Erk Groep en Arie Houweling, directeur Rehorst Bouw tekende beiden de Design & Build-overeenkomst. ”

 

 

Feestelijke officiële handeling
CPO Hoge Boezem Nieuw-Lekkerland

Donderdag 10 november jl. hebben de heer Griffioen en de heer Slager van CPO Hoge Boezem samen met de jongste toekomstige bewoners de officiële handeling verricht door het slaan van de eerste paal. Aan belangstelling voor dit feestelijke moment geen gebrek. Onder andere vrienden en familie maar ook medewerkers van de gemeente Molenwaard, architect Brand en de Rabobank waren aanwezig. Adriaan van Erk Bouw realiseert vier rijwoningen en twee vrijstaande woningen voor de leden van het CPO. De woningen worden geheel op maat voor de bewoners gebouwd.

 

Handtekeningen start laatste fase centrumplan Bergambacht

Afgelopen donderdag 3 november is er met het zetten van handtekeningen een volgende stap gezet in de verdere realisatie van het centrumplan in Bergambacht. Hans Van Erk, algemeen directeur van de Adriaan van Erk Groep en Rob van den Broeke, directeur van de woningstichting QuaWonen, hebben gezamenlijk de aanzet gegeven tot de bouw van 31 rijwoningen en 19 appartementen aan de oost kant van de Secretaris Schippersstraat en de Prinses Julianastraat.

 foto: Adri Verhoeven

 

Statushouderswoningen Den Haag:
De eerste complete gevels geplaatst

De eerste complete buitengevels voor het project 31 Statushouderswoningen Den Haag zijn geplaatst. Iedere gevel is helemaal af, inclusief metselwerk, deuren en ramen. Het ene moment ziet u een betonnen casco, het volgende moment is de buitenkant van de woning al klaar.

In opdracht van Dura Vermeer Bouw Zuid West, worden deze gevels in onze fabriek in Bergambacht geprefabriceerd. De basis is houtskeletbouw, dat aan de buitenzijde wordt afgewerkt met steenstrips. Deze steenstrips worden gevoegd en vormen zo echt metselwerk. De houten kozijnen en ramen zijn afgelakt en voorzien van beglazing. De binnenzijde is afgewerkt met fermacell, dat na het afsmeren van de naden behangklaar is. Het enige wat nog moet gebeuren, is het afhangen van de definitieve voordeur. Tijdens de bouwfase wordt gebruik gemaakt van een tijdelijke wisseldeur. De definitieve voordeur wordt afgehangen nadat de werkzaamheden aan de binnenzijde van de woning zijn afgerond.

 

Feestelijke officiële handeling Engelse Tuin fase II te Voorhout

13 oktober jl. heeft wethouder Bas Brekelmans van de gemeente Teylingen de officiële handeling van Engelse Tuin fase II te Voorhout verricht door middel van het het leggen van een vloerplaat.

Plan Engelse Tuin is ruim opgezet met veel groen en ruimte voor water met de sfeer van Engelse Tuindorpen. In totaal bestaat het plan uit 180 woningen, inclusief appartementen. De woningen van de eerste fase van het plan zijn inmiddels allemaal bewoond. Deze dag waren wij bij elkaar met bewoners van de woningen gelegen rondom het Groenplein en de twee rijen woningen nabij de Bollenschuur.

 

 

Adriaan van Erk Timmerfabriek gebruikt sinds kort de nieuwe generatie acrylaat verf van onze partner Sigma Coatings. Dit nieuwe verfsysteem is een zeer duurzame oplossing met beter kleur- en glansbehoud, én een hogere elasticiteit. Met de toepassing van deze acrylaat verf kan een nog langere periode worden gerealiseerd, voordat een schilderbeurt nodig is. Kortom, dit verfsysteem zorgt ervoor dat de eindgebruiker nog langer plezier heeft van onze mooie houten kozijnen.

 

Adriaan van Erk ontwikkelt en realiseert Rijnvaert Oegstgeest

Vrijheid, complete rust en alles heerlijk nieuw. Wonen in Rijnvaert Oegstgeest is een ultieme beleving. Het waterrijke nieuwbouwplan in Oegstgeest omvat unieke vrije kavels, vrijstaande villa’s en schitterende twee-onder-een-kapwoningen. De architectuur is geïnspireerd op de statige Oranjewijk in Oegstgeest en alle huizen staan op een riante kavel aan het water van de Oude Rijn.

Begint het beeld van de nieuwe villawijk zich al te vormen? Maak kennis met de schitterende locatie en lees meer over het woningaanbod in fase 1. Laat u zich verleiden en woont u straks op één van de mooiste plekjes van Oegstgeest?

De verkoop is succesvol gestart op 1 september 2016.

 

Bekijk hier de projectwebsite

 

 

 

Feestelijke start bouw 8 woningen Dijklaan-West II fase 3a

 27 juni jl. heeft de officiële start van de bouw van acht woningen in Bergambacht plaatsgevonden, door middel van het stellen van het eerste profiel door de toekomstige bewoners van het desbetreffende bouwnummer. Hierbij zijn ze geholpen door                     wethouder Dilia Blok. Adriaan van Erk Bouw realiseert deze woningen, in opdracht van BPD.

Met deze fase is de bouw van het op één na laatste deel van het plan in gang gezet. 

 

Bijeenkomst toekomstige bewoners Hoge Boezem in Het Woonidee 

20 Juni jl. heeft er een feestelijke bijeenkomst plaatsgevonden in Het Woonidee. Tijdens         deze bijeenkomst hebben de heer Peter Griffioen, voorzitter van CPO Hoge Boezem te         Nieuw-Lekkerland en Arie Houweling, directeur Adriaan van Erk Bouw, de koop/aanneemovereenkomsten getekend. 

Plan Parkzoom Waddinxveen

Park Triangel is een aantrekkelijke nieuwe woonwijk in Waddinxveen, met centraal gelegen een groot park. In de wijk zijn scholen, speelplekken en volop recreatiemogelijkheden.

Plan Parkzoom maakt onderdeel uit van Park Triangel. Het is een ruim opgezet woongebied waar Adriaan van Erk 37 woningen in 4 verschillende typen ontwikkelt en realiseert.

De verkoop is succesvol gestart op 18 juni 2016.

Meer informatie:

Funda De Pater Makelaardij

 

Adriaan van Erk Groep is gecertificeerd met de certificaten:

VCA

VCA staat voor VGM (Veiligheid Gezondheid en Milieu) Checklist Aannemers. Het VCA-systeem wordt beheerd door de Stichting Samenwerken Voor Veiligheid(SSVV).
Download het certificaat. Download de directieverklaring.

ISO9001

ISO 9001 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. Met het ISO 9001 managementsysteem geven organisaties gestructureerd vorm aan hun bedrijfsprocessen.
Download het certificaat. Download de directieverklaring.

ISO14001

ISO14001 is de internationale norm voor wat betreft milieuwet- en regelgeving, en ziet toe op continue en structurele verbetering van de milieuprestaties.
Download het certificaat. Download de directieverklaring.

 

Deze certificering heeft betrekking op de werkmaatschappijen Adriaan van Erk Bouw, Rehorst Bouw en Slavenburg Bouw.

 

 

Informatieavond in Het Woonidee voor de toekomstige bewoners Engelse Tuin fase 2

 21 April jl. hebben wij de toekomstige bewoners hartelijk ontvangen in Het Woonidee. Tijdens deze avond werden de aanwezigen geïnformeerd over de planning en de keuzemogelijkheden met betrekking tot de bouw van hun woning.

Aangezien alle genodigden aanwezig waren, hebben zij in informele sfeer kennis kunnen maken met hun toekomstige buren.

  

 

Feestelijke start bouw 't Zand fase 4 te Hillegom

 20 April jl. heeft wethouder de heer J. Verheijen de officiële handeling verricht voor plan 't Zand fase 4.

Met deze fase is de bouw van het laatste deel van het plan in gang gezet. Zodra de woningen gereed zijn voor bewoning, zal ook het openbare gebied voltooid worden, waaronder het speelplein voor de jeugdige bewoners van het plan. 

Eerste gerenoveerde woningen Vreewijk opgeleverd

In het Rotterdamse tuindorp Vreewijk realiseert woningcorporatie Havensteder het “Verbeterprogramma Vreewijk”. Dit programma omvat de duurzame renovatie van ruim 1.300 woningen, waarvan de eerste 109 woningen aan het Reigerpad en de Weimansweg nu gereed zijn. De woningen zijn beschermd stadsgezicht en worden in de oorspronkelijke jaren-20 stijl teruggebracht.
Als ketenpartner van Dura Vermeer en Havensteder heeft Adriaan van Erk Timmerfabriek ca. 800 volledig beglaasde en in 2 kleuren afgelakte kozijnen geleverd.

Alle kozijnen zijn apart ingemeten en op maat gefabriceerd, en tenslotte geplaatst door onze partner Dekker Kozijnprojecten.

Lees het uitgebreide artikel over dit bijzondere project, dat gepubliceerd werd in Stedenbouw (www.stedenbouw.nl\rotterdam-tuindorp-vreewijk)

 

Officiële handeling fase 3 project Nieuwland-Oost in Brielle

De wijk Nieuwland-Oost is grotendeels klaar. De architect heeft zich bij zijn ontwerpen laten insprireren door de architectuur van Brielle: statige panden met een fraaie belijning, mooie details en warme steenkleuren. U vindt er appartementen die lijken op oude grachtenpanden en eengezinswoningen die net zo goed in de binnenstad van Brielle kunnen staan.

Eind februari is gestart met de bouw van 10 woningen van het type Tjotter en 8 woningen van het type Stadhouder. Deze woningen maken deel uit van fase 3. Donderdag 10 maart jl. is er voor de kopers en betrokkenen een feestelijke bijeenkomst georganiseerd in de vorm van een officiële handeling.

Meer informatie over het project kunt u vinden via deze link.

 

 

Een mooie prestatie voor Slavenburg Bouw

Slavenburg Bouw heeft vrijdag 26 februari jl. een speciale klus geklaard. Voor het project RDM Grofsmederij in Rotterdam stond een bijzondere opdracht gepland. Een loshangend stuk staal, hangend aan twee schoorstenen, moest verwijderd worden. Doordat de schoorstenen nagenoeg onbereikbaar zijn, is Slavenburg Bouw hier vindingrijk geweest met de oplossing. Met een drijvende bok en een manbak, is het loshangende staal verwijderd. De volgende fase is het opbouwen van de steigers rondom de schoorsteen, zodat de renovatie hiervan kan aanvangen.

 

Best Presterende Bouwer 2015 --> Rehorst Bouw

Wij zijn bijzonder verheugd over de bekendmaking door Stichting Klantgericht Bouwen dat Rehorst Bouw is uitgeroepen tot Best Presterende Bouwer 2015 op Bouwprestaties.nl. Opnieuw een bevestiging van de continuïteit van de goede kwaliteit van onze woningen.

In de categorie 10 tot 50 beoordelingen staat Rehorst Bouw bovenaan met een gemiddelde score van 8,2.

In de categorie meer dan 50 beoordelingen heeft Adriaan van Erk Bouw over 2015 een derde positie behaald.

Eerder ontving Adriaan van Erk Bouw de titel Beste Klantgerichte Bouwer van Nederland in 2007, 2009, 2011 en 2014. Deze eervolle uitverkiezing onderstreept de meerwaarde van onze werkwijze.

 

Feestelijke opening winkelcentrum plan Bellevue in Groesbeek

Op donderdag 3 december is het winkelcentrum officieel geopend. Vele genodigden waren hierbij aanwezig. De publieksopening, met tal van leuke activiteiten vindt plaats op zaterdag 5 december 2015.  Tal van activiteiten zullen plaatsvinden tussen 11.00 uur en 15.00 uur.  

Het nieuwe winkelcentrum heeft een oppervlakte van ca. 4.000 m2. In het centrum bevinden zich een Primera, Zeeman Textielsupers, Etos, Eyewish, De Kaasspecialist, +Sier, Brainwash en Albert Heijn.

WPM Retail verzorgt de commerciële verhuur. Er zijn nog slechts enkele commerciële ruimten beschikbaar. Interesse of meer informatie via 073-6491580. 

BIM-ontwikkelingen bij Adriaan van Erk Timmerfabriek

Maandag 26 oktober jl. heeft er een inspirerende BIM-bijeenkomst plaatsgevonden met partners van Dura Vermeer Bouw, Era Contour, Adriaan van Erk Bouw, TBI, Het Facilitair Bureau en Matrix. Wij zijn er van overtuigd dat dit ons weer een stap verder heeft gebracht op onze BIM-zoektocht.

In vervolg op de bijeenkomst hebben Taco Schoonderwoerd en Joost Kruis op woensdag 28 oktober 2015 deelgenomen aan een conference call met Autodesk Atlanta. Tijdens deze conference call hebben zij de voortgang besproken en zijn een aantal vervolgstappen besproken.  

 

Start verkoop 't Panhuys te Noordwijk groot succes

De start verkoop manifestatie op zaterdag 7 november jl. was een groot succes. Vele belangstellenden namen een kijkje in het gebouw dat zal worden getransformeerd tot een appartementengebouw.

Voor de beeldvorming waren door middel van tape op de vloer de contouren van een appartement uitgezet. Tevens was er de gelegenheid om door middel van een virtual realitybril een kijkje te nemen in de woonkamer van de appartementen type B en D. Van deze mogelijkheid is veelvuldig gebruik gemaakt.

Tijdens de manifestatie is de verkoopinformatie uitgereikt. Mocht u de verkoopmanifestatie gemist hebben, dan is deze informatie op te vragen bij Mens Makelaars in Lisse, te bereiken via tel. 0252 - 419135.

 

 

 

 Hout dat werkt!

De timmerindustrie heeft de toekomst. De houtindustrie groeit enorm hard en daar zijn wij trots op. Landelijk is er met dit thema een campagne opgestart met een bijbehorende commercial. Deze commercial willen wij graag met u delen.


play
Start bouw 8 eengezinswoningen te Hardinxveld-Giessendam

Op 26 augustus 2015 vond de feestelijke start bouw plaats van het nieuwbouwproject Het Kompas in Hardinxveld-Giessendam. Aan de Peulenstraat-zuid bouwt Adriaan van Erk Bouw in opdracht van De Jong Beheer- & Exploitatie Maatschappij B.V. 8 eengezinswoningen. De eerste paal werd geslagen door wethouder Van Houwelingen. Bij deze belangrijke taak werd hij ondersteund door de jongste dochter van de heer De Jong. Na afloop van de handeling was er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje na te praten. Voor de toekomstige bewoners was het tevens mogelijk om met elkaar kennis te maken.

 

 

 

Restaurant Samen - Den Haag

In opdracht van Start Investments Delft B.V. realiseert Slavenburg Bouw B.V. een nieuwbouwproject van een restaurant inclusief daarbij behorende voorzieningen                        met een totale omvang van ca. 5.000 m2.

 

 

 
Het speelplein bij plan 't Zand in Hillegom is in gebruik genomen

De woningen en appartementen van de eerste drie fases van plan 't Zand zijn inmiddels opgeleverd. In verband met de verdere ontwikkeling van fase 4 was het nog niet mogelijk het complete speelplein in te richten, maar om de kinderen toch alvast wat speelruimte te geven is besloten alvast een deel gereed te maken. Na de afronding van fase 4 zal het groenplein nog verder worden uitgebreid. De inrichting van het plein is tot stand gekomen in samenspraak met de bewoners van het plan en de gemeente Hillegom. De foto hiernaast, die wij van een van de bewoners ontvingen, geeft al aan dat de kinderen er in elk geval erg blij mee zijn.

 

 

De bouw van plan Engelse Tuin in Voorhout is gestart

Op donderdag 9 juli jl. heeft wethouder Brekelmans van de gemeente Teylingen, met hulp van een aantal kopers, het officiële startsein gegeven voor de start van de bouw van de eerste fase van de woningen in het plan.  

Zowel de kopers als de wethouder hebben mooi werk afgeleverd.

Na afloop van de handeling was er op de bouwplaats nog ruimte voor een hapje en een drankje, zodat nog even nagepraat kon worden en de bewoners kennis met elkaar konden maken.  

 

 

 
Adriaan van Erk Timmerfabriek voorziet kozijnen van glas

Tegenwoordig voorziet Adriaan van Erk Timmerfabriek bijna alle kozijnen in onze fabriek van glas. Om het productieproces te optimaliseren is sinds kort een aanvulling op de beglazingstraat in gebruik.