);">

Laatste Nieuws

Het laatste nieuws van de Adriaan van Erk Groep

 

Meer nieuws

Single Part Production geïmplementeerd in timmerfabriek
 

Adriaan van Erk Timmerfabriek B.V. heeft als eerste Single Part Production geïmplementeerd in haar productie. Net als een aantal collega’s liep men bij Adriaan van Erk Timmerfabriek B.V. al jaren met het idee rond om kozijnen in onderdelen te gaan voorzien van een eerste laag verf. Door de komst van de prestatie-eisen die zijn opgenomen in de BRL 0819 “Verbindingstechnieken in houten gevelelementen” werd het mogelijk de gewenste innovaties om te zetten naar concrete processen. 

Nadat de resultaten van een onderzoek van de NBvT bekend waren en duidelijk was welke route doorlopen moest worden om Single Part Production te kunnen implementeren binnen de certificatieregeling Houten Gevelelementen op basis van de BRL 0801, is Adriaan van Erk Timmerfabriek B.V., samen met Frecken (lijm) en PPG (verf), de uitdaging aangegaan. Het hele traject heeft een jaar in beslag genomen. 

Op 30 november 2018 heeft Taco Schoonderwoerd, directeur Adriaan van Erk Timmerfabriek B.V., uit handen van SKH het KOMO certificaat ontvangen waarin Single Part Production is opgenomen.