Woningbouw

Ontwikkelende bouwer

Adriaan van Erk Bouw voert projecten in woningbouw uit voor opdrachtgevers, maar realiseert ook projecten in eigen beheer. We bouwen zowel grondgebonden woningen als appartementen. Door zelf op te treden als projectontwikkelaar kennen we de markt met al zijn trends, eisen en wensen. De kennis die we als ontwikkelende bouwer vergaren komt de kwaliteit van het project ten goede.

Traditionele nieuwbouw en seriebouw

Al vanaf de eerste schets redeneert Adriaan van Erk Bouw vanuit het perspectief van de toekomstige bewoner van een pand. Want een woning hoort niet alleen mooi te zijn, maar moet ook functioneel en flexibel zijn. Een woning moet bijvoorbeeld kunnen meegroeien met haar bewoners. Deze benadering sluit naadloos aan op de behoefte van onze opdrachtgevers. Niet voor niets zijn we al drie keer uitgeroepen tot beste klantgerichte bouwer van Nederland.

Technische ontwikkelaar

Adriaan van Erk Bouw verwerft posities die we samen met vaste partners ontwikkelen. Hierbij beoordelen wij het totaalpakket. Is het wel verantwoord om het gebied op de gekozen manier te ontwikkelen? We onderzoeken de behoefte van de markt en maken vervolgens een grondige haalbaarheidsanalyse. Alleen bij een aanvaardbaar risicoprofiel gaat de ontwikkeling van start.

Snel schakelen

Voor een soepel verloop van het bouwproces is uitstekende coördinatie een vereiste. Wij streven naar een optimaal traject. Daarom richt onze werkwijze zich op het vroegtijdig signaleren van knelpunten, geheel volgens de principes van LEAN en BIM. Zo lukt het ons om de flow in processen te optimaliseren. Daarnaast beschikt Adriaan van Erk Bouw over een goed gecoördineerde materieeldienst met een uitgebreid machinepark. Dat draagt op iedere bouwplaats bij tot een snelle en efficiënte uitvoering van het project.