Werkwijze

Nauwkeurige en flexibele werkwijze

In de timmerfabriek komen ambacht en industrie bij elkaar. Ons team heeft een ambachtelijk oog voor detail. Tegelijkertijd zorgt het geautomatiseerde productieproces voor een uiterst nauwkeurige en flexibele werkwijze. Onze timmerfabriek opereert volledig zelfstandig met een eigen beglazingsstraat, verfstraat en eigen transportsysteem.

 

Ketenintegratie

Bij ketenintegratie kijken meerdere partijen voortdurend in elkaars keuken. Niet alleen op projectbasis, maar als duurzame partners. Samen analyseren zij het product en het proces op zoek naar verbeterpunten. Een werkwijze die actief innovatie nastreeft, waardoor de projecten overstijgend verbeteren.

Partners in bouwen

Onze timmerfabriek maakt van oudsher deel uit van de keten van de Adriaan van Erk Groep. Samenwerking zit – zogezegd – in ons DNA. En dat is niet onopgemerkt gebleven, want na een intensieve selectieprocedure is onze timmerfabriek inmiddels uitgeroepen tot officiële partner in drie professionele ketens.

 

Tien jaar zekerheid

Adriaan van Erk Timmerfabriek is aangesloten bij de Stichting Garantie Timmerwerk, SGT. Onze gevelproducten hebben een SGT-garantie van tien jaar. Zo kunt u er als opdrachtgever of eindgebruiker op vertrouwen dat ons timmerwerk is afgewerkt met de voorgeschreven, kwalitatief hoogwaardige materialen en jarenlang gebruiksplezier met zich meebrengt.

LEAN

Als opdrachtgever wordt u het liefst op maat bediend. Dat betekent bijvoorbeeld dat onze timmerfabriek pas levert wanneer u uw bestelling nodig hebt. Want compleet afgelakte kozijnen horen niet wekenlang open en bloot op een bouwplaats te staan. Uw keuze voor topkwaliteit mag toch niet lijden onder logistieke knelpunten? Daarom werkt Adriaan van Erk Timmerfabriek met Lean. Dit om verspilling te voorkomen, helderheid in het voortraject te krijgen en op een eerlijke manier samen te werken.

Dienstverlening optimaliseren

Lean is een manier van werken op het snijvlak van klanttevredenheid, milieubelasting en kostenbesparing. Adriaan van Erk Timmerfabriek implementeerde Lean in 2010 en sindsdien weet ons team dagelijks vaardigheden en processen te verbeteren. Door de klant centraal te stellen optimaliseren we continu onze dienstverlening. Wij synchroniseren bijvoorbeeld handelingen en verkorten de doorlooptijden.

Kosten in de hand

Bij de invoering van het Leanproces zochten we bewust de samenwerking met verschillende klanten. Met als doel het samenwerkingsproces te verbeteren en tegelijkertijd de totale kosten te reduceren. Inmiddels kunnen we spreken van een win-winsituatie voor zowel Adriaan van Erk Timmerfabriek, onze klanten en het milieu.

BIM

Om intensieve samenwerking te bevorderen binnen de bouwkolom werken we met het Bouw Informatie Model, BIM. Dit digitale 3D-model helpt ons fouten en kosten drastisch te beperken. Adriaan van Erk Timmerfabriek is een volwaardig partner in het BIM proces.

Kosten beperken

In de bouwwereld is het maken van prototypen vrijwel onmogelijk. Goed beschouwd is de bouw zelf vaak het prototype.
Met BIM bouwen we een gebouw of constructie eerst als digitaal 3D-model en databank. Deze werkwijze maakt gelijktijdig ontwerpen en realiseren mogelijk, waardoor we fouten en kostenoverschrijding vroegtijdig signaleren en tijdens de bouw kunnen vermijden.

Eén digitaal model

Om aan te sluiten bij de laatste ontwikkelingen in de bouwsector werkt Adriaan van Erk Timmerfabriek met het juiste, state-of-the-art gereedschap. BIM is daar een voorbeeld van. Sharepoint-technologie maakt het model, bijvoorbeeld via internet, eenvoudig toegankelijk voor alle partijen. Alle vereiste gegevens zijn digitaal voorhanden in één bestand. Elke discipline kan zo vroegtijdig fouten signaleren en advies op maat geven.