Werkwijze

Nauwkeurige en flexibele werkwijze

In de timmerfabriek komen ambacht en industrie bij elkaar. Ons team heeft een ambachtelijk oog voor detail. Tegelijkertijd zorgt het geautomatiseerde productieproces voor een uiterst nauwkeurige en flexibele werkwijze. Onze timmerfabriek opereert volledig zelfstandig met een eigen beglazingsstraat, verfstraat en eigen transportsysteem.

 

BIM

Om intensieve samenwerking te bevorderen binnen de bouwkolom werken we met het Bouw Informatie Model, BIM. Dit digitale 3D-model helpt ons fouten en kosten drastisch te beperken. Adriaan van Erk Timmerfabriek is een volwaardig partner in het BIM proces.

Kosten beperken

In de bouwwereld is het maken van prototypen vrijwel onmogelijk. Goed beschouwd is de bouw zelf vaak het prototype.
Met BIM bouwen we een gebouw of constructie eerst als digitaal 3D-model en databank. Deze werkwijze maakt gelijktijdig ontwerpen en realiseren mogelijk, waardoor we fouten en kostenoverschrijding vroegtijdig signaleren en tijdens de bouw kunnen vermijden.

Eén digitaal model

Om aan te sluiten bij de laatste ontwikkelingen in de bouwsector werkt Adriaan van Erk Timmerfabriek met het juiste, state-of-the-art gereedschap. BIM is daar een voorbeeld van. Sharepoint-technologie maakt het model, bijvoorbeeld via internet, eenvoudig toegankelijk voor alle partijen. Alle vereiste gegevens zijn digitaal voorhanden in één bestand. Elke discipline kan zo vroegtijdig fouten signaleren en advies op maat geven.