Gemeente Krimpenerwaard en Adriaan van Erk tekenen overeenkomst De Kleine Betuwe

Adriaan van Erk en de gemeente Krimpenerwaard tekenden voor de bouwvakvakantie een overeenkomst voor de herontwikkeling van De Kleine Betuwe in Haastrecht. Met deze overeenkomst is afgesproken dat Adriaan van Erk in overleg met de gemeente de komende tijd de plannen uitwerkt.

Aantrekkelijk woongebied

Het bedrijventerrein Galgoord en het al tientallen jaren gesloten recreatieterrein De Kleine Betuwe in Haastrecht ontwikkelen we tot een aantrekkelijk gebied met woningen en een nieuwe supermarkt. Ook blijft er plaats voor bedrijven van lokale ondernemers. Het project bestaat uit zo’n 160 tot 180 woningen in diverse prijsklassen. Wethouder Ria Boere: “De woningbehoefte in onze gemeente is groot. Ik ben blij dat we straks deze nieuwe en duurzame woningen kunnen toevoegen aan ons woningaanbod. Dit is een impuls voor de woningbouwambitie van de gemeente”.

Bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan lag tot 5 april 2023 ter inzage. De gemeenteraad neemt in het najaar 2023 een besluit over het vaststellen van het bestemmingsplan.

Onze algemeen directeur Bartjan van Haaren: “Met deze mix van wonen, werken en een voorziening als een supermarkt kunnen we een mooie impuls geven aan Haastrecht. Bij de uitwerking van plannen houden we uiteraard goed rekening met alle belanghebbenden. Participatie heeft in nauw overleg met de gemeente volop plaatsgevonden, zodat we uiteindelijk een plan maken waar nieuwe- en bestaande bewoners en gebruikers een mooie en duurzame leefomgeving krijgen. “

De Kleine Betuwe stedenbouwkundig plan
De Kleine Betuwe stedenbouwkundig plan
De Kleine Betuwe stedenbouwkundig plan
De Kleine Betuwe stedenbouwkundig plan
Sfeerbeeld De Kleine Betuwe
Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal