Goedkeuring voor de bouw van 125 woningen Molenpark

21 december 2023

Het college van B&W Gemeente Krimpenerwaard heeft het ontwerpbestemmingsplan goedgekeurd voor de bouw van 125 woningen plan Molenpark te Bergambacht. Molenpark is voorzien aan de provincialeweg N207, tussen de Molenlaan en de Kadijkselaan. Adriaan van Erk is de projectontwikkelaar en bouwer van ca. 90 woningen in het plan. Wethouder Ria Boere en Bartjan van Haaren legden deze ontwikkeling vast in een anterieure overeenkomst.

Anterieure overeenkomst

Wethouder Ria Boere en Bartjan van Haaren, algemeen directeur van Adriaan van Erk Ontwikkeling, legden deze ontwikkeling vast in een anterieure overeenkomst. Zo’n overeenkomst wordt in de beginfase van een project gesloten voordat het bestemmingsplan wordt vastgesteld.

Realisatie

Gezamenlijk worden er 125 woningen gerealiseerd. Wij zullen in totaal ongeveer 90 woningen realiseren. De komende tijd wordt er gewerkt aan een bestemmingsplan.

Mix van woningen

Molenpark moet met 82 appartementen en 43 grondgebonden woningen -sociale huurwoningen, betaalbare huurwoningen en koopwoningen- een mix voor verschillende doelgroepen worden.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal