Gemeente Teylingen, woningen aan het water
Gemeente Teylingen, twee-onder-een-kap
Foto vanuit de lucht, Gemeente Teylingen
Gemeente Teylingen, woonwijk
Gemeente Teylingen, appartementencomplex

De Engelse tuin, Voorhout

ReferentieUitleggebiedTransformatie
8 kavels en 185 wooneenheden

Aan de rand van Voorhout in de gemeente Teylingen is een bestaand bedrijvengebied her-ontwikkeld tot een mooie woonwijk waar mensen in de omgeving graag willen wonen.

Project

Een ruim opgezet plan met veel groen en ruimte voor water. De sfeer van Engelse tuindorpen met groene tuinen, ‘ambachtelijke’ architectuur, lanen, een singel, hoven en groene pleintjes vormden de ingrediënten voor de ontwikkeling. In het gebied hebben wij aansluiting kunnen vinden bij het bestaande dorp en een mooie begeleiding maken langs de rondweg.
Samen met de gemeente is een passend stedenbouwkundig- en beeldkwaliteitsplan gemaakt. Vervolgens is een anterieure overeenkomst vastgelegd. Zelfs in een tijd van economische tegenwind zijn geen concessies gedaan op kwaliteit. Dit in het vertrouwen dat kopers dit altijd zullen herkennen en waarderen. Met een toekomstbestendige uitstraling van de wijk.

Projectbetrokkenen

Rol Adriaan van Erk

Gebiedsverwerving, -ontwikkeling incl. grondexploitatie en realisatie door Adriaan van Erk (woningen door Adriaan van Erk Bouw en appartementen door Rehorst Bouw)

Bijzonderheden

Een onaantrekkelijke gebied aan de rand van Voorhout is omgevormd naar een dorpsmilieu met een ruime opzet en voor een diverse doelgroep. In totaal 6 fases.

;