De Laantjes, 2-onder-een-kap
De Laantjes, drone beeld
De Laantjes, dak
Schets De Laantjes

De Laantjes, Hendrik Ido Ambacht

In uitvoering
116 woningen

De Laantjes is een van de vierwijken van de Volgerlanden. Al deze wijken hebben de uitstraling van een dorpskarakter. In totaal zijn er in de Laantjes 116 woningen gerealiseerd. De eerste en tweede fase van De Laantjes bestaan uit 58 woningen.

Project

De Volgerlanden bestaat uit vier wijken met een dorpskarakter, de Laantjes is daar één van. In De Laantjes komen totaal 116 woningen, het aanbod is divers: rijwoningen, 2 onder 1 kapwoningen en vrijstaande woningen. De woonoppervlaktes variëren van 123 tot 157 m2. Deze eerste en tweede fase van De Laantjes bestaan beide uit 58 woningen.

Projectbetrokkenen

  • Opdrachtgever BPD Ontwikkeling
  • Architect Zeinstra Veerbeek Architecten

Rol Adriaan van Erk

Mede verantwoordelijk voor de ontwikkeling en volledige realisatie door Rehorst Bouw

Bijzonderheden

De nieuwbouwhuizen in De Laantjes hebben een EPC van 0,26.
We bereiken zo’n lage EPC door de woning niet aan te sluiten op het gasnetwerk maar op stadsverarming, uitstekend te isoleren en voldoende zonnepanelen te plaatsen. Ook worden de woningen voorzien van een Groenverklaring.

Er zijn drie architectenbureaus betrokken bij De Volgerlanden iedere architect heeft een eigen signatuur en dat draagt bij aan de variatie en sfeer in zijn of haar buurt.
Om samen eenheid te creëren stemden de architecten hun plannen op elkaar af en zo krijgt elke wijk in de Volgerlanden een heel eigen karakter.

;