Bouwplaats nieuw Benedictus
Nieuw Benedictus

Nieuw Benedictus , Rijswijk

Referentie
99 appartementen

Op het voormalige terrein van de Benedictuskerk zijn twee woongebouwen met in totaal 99 appartementen voor senioren in het sociale huursegment gerealiseerd.

Project

Op het voormalige terrein van de Benedictuskerk zijn twee woongebouwen met in totaal 99 appartementen voor senioren in het sociale huursegment gerealiseerd.

Eén gebouw staat langs de Huis te landelaan en het andere langs de Generaal Spoorlaan. Hierin komen 10 tweekamer- en 89 driekamerappartementen, met een grootte tussen de 60 en 70 m2. Alle appartementen hebben een eigen balkon of terras en een berging op de begane grond. Daar komt ook een ruimte voor scootmobielen. Op het met groen aangeklede, afgesloten parkeerterrein kunnen bewoners en hun bezoekers parkeren

Projectbetrokkenen

Opdrachtgever Woonstichting Rijswijk Wonen
Architect OZ Architecten

Rol Adriaan van Erk

Realisatie door Adriaan van Erk Bouw

De uitvraag was middels een Design & Build (UAV-GC) waarbij Adriaan van Erk het VO ontwerp van OZ Architecten verder heeft uitgewerkt en vervolgens de engineering heeft verzorgd. Het gehele vergunning traject is begeleid en inrichting van het parkeerterrein en de buitenruimte wordt door ons verzorgd.

Bijzonderheden

Mooie nieuwe, energiezuinige en gasloze woning in Rijswijk. Doordat huidige woningen vrijkomen ontstaat een grote impuls voor de doorstroming binnen Rijswijk. Een warmtepomp zorgt voor de verwarming en zonnepanelen op het dak voor opwekken elektriciteit.

;
Architect
OZ Architecten en Adriaan van Erk
Realisatie
Adriaan van Erk Bouw