Amsterdam, Turbinestraat

Situatie

De Turbinestraat is een onderdeel van Sloterdijk en grenzend aan de Houthavens, het Westerpark, de Westerlijke Tuinsteden en de toekomstige Havenstad; een locatie die verbindt!

Project

Een ontwikkeling van een inclusieve, ongedeelde wijk, waarin wonen, werken en recreëren in een bereikbare, duurzame en gezonde stad mogelijk wordt gemaakt. Het doel is om  een gemeenschap te ontwikkelen voor meerdere generaties door het realiseren van een inclusieve, dynamische en (zelf)voorzienende stad. Oftewel een klein stukje Amsterdam.
In dit project ontwikkelen wij een aangename leefomgeving waarin wonen, werken, sporten, leven en winkelen de juiste balans vinden. Dit zit in ons DNA en heeft altijd onze focus waarbij de mens centraal staat. Zo maken wij via onze ontwikkelvisie de wereld steeds een beetje beter.
Vernieuwend is de aanpak waarin de gemeente geen traditioneel stedenbouwkundig plan maakt, maar samen met ons een gebiedsontwikkelingsvisie maakt. Dit op basis van een dialoog met acht ambities en prestatie-eisen als gewenste doelstelling. Daarin zijn wij uniek.

Kenmerken

Totaal aantal woningen: ca. 437 woningen

Overige voorzieningen:
div. kantoren/bedrijfsruimtes
Supermarkt
Winkels en horeca
School, BSO en sportzalen

Huidige status van het project: Opstellen van gebiedsvisie samen met de gemeente Amsterdam

Print deze pagina