Weesp, Lanenrijk

Project

Eén van de grotere gebiedsontwikkelingen is momenteel Weespersluis in Weesp. Hier wordt door ons een gebied ontwikkeld met 2.750 woningen en een centrumgebied met onder andere een supermarkt, detailhandel, gezondheidscentrum, appartementen en woningen. Kenmerkend is de grote waterpartij midden in het gebied met de aansluiting voor de sloep/boot via de nieuw aan te leggen sluis op de Vecht. Er zijn maar liefst 3 architectonische kwalitatieve stijlen gekozen voor dit gebied, te weten Lanenrijk (Fin de Siècle), Vechtrijk en Waterrijk. Lanenrijk is een buurt met singels, lanen en hofjes in het groen. Vechtrijk is georiënteerd op de Vecht en heeft de uitstraling van een vestingstadje. En in Waterrijk liggen de woningen ruim in het groen of aan het water

Weespersluis is een samenwerking van de Provincie Noord-Holland, gemeente Weesp, hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht, het Rijksvastgoedbedrijf (bijgedragen aan het realiseren van natuur en water en een goede inpassing van de infrastructuur) en 3 private consortia. Adriaan van Erk Ontwikkeling en BPD ontwikkelen het grootste aandeel van de woningen, namelijk 57%. Adriaan van Erk Ontwikkeling en BPD zijn eindverantwoordelijk voor deze gehele ontwikkeling en verkoop.

Projectbetrokkenen

Opdrachtgever Adriaan van Erk Ontwikkeling en BPD
Architect

Rol Adriaan van Erk

Ontwikkeling en realisatie door Adriaan van Erk

Feiten en cijfers

Start bouw  eerste fase 2018

Totaal in uitvoering: 176 woningen/appartementen

Wijk Lanenrijk fase 1B2 | 52 woningen – Startbouw Q1 2020

Wijk Lanenrijk fase 1B2 | 48 appartementen – Start bouw Q1 2020

Lanenrijk, fase 2A1 | 76 woningen – Startbouw Q1 2021

Bijzonderheden

Totaal aantal woningen in project Weespersluis: 2.750 woningen waarvan 57% door Adriaan van Erk en BPD ontwikkeld wordt.

Gezien de complexe opgave en de vele spelers moesten de ruimtelijke ambities voor het gebied goed op elkaar worden afgestemd en is een aparte projectorganisatie opgericht (GEM Bloemendalerpolder) om de samenwerkende partijen aan te sturen en te ondersteunen.

Print deze pagina