Weesp, Weespersluis

Situatie

Je woont in Weespersluis net buiten de karakteristieke vestingstad stad, aan de rand van het oude centrum van Weesp. Zo heb je alle voorzieningen om de hoek, Weesp heeft naar het aantal inwoners zelfs meer cafés dan Amsterdam, maar zit je ook zo in de hoofdstad!

Project

Het project Weespersluis omvat het integraal ontwikkelen en realiseren van het volledige gebied zowel stedenbouwkundig als civieltechnisch in samenwerking met ontwikkelaar BPD.
Heel Weespersluis wordt door meerdere consortia ontwikkeld totaal 5 verschillende ontwikkelaars waaronder Adriaan van Erk Ontwikkeling. De samenwerking tussen de consortia met verschillende belangen zijn een grote uitdaging tijdens de integrale gebiedsontwikkeling.

Weespersluis is een van de allermooiste woongebieden in Nederland met prachtige woonwijken en groene pleinen, lanen en singels. De architectuur is historisch en rijk en loopt sterk uiteen voor verschillende doelgroepen. Het resultaat is een gefaseerde oplevering van een zeer gewilde woonwijk met levendig vestingskarakter.
Het project bestaat uit drie deelplannen, elk met een eigen stijl, Lanenrijk, Vechtrijk en Waterrijk.

Lanenrijk heeft een tuinstad karakter, met woningen rond een hofje of aan een laan, singel of parkstraatje. In dit deelplan zijn er nog … woningen in ontwikkeling. De rest van de woningen staat in verkoop, is in uitvoering of gerealiseerd.

Waterrijk is een rijk van eilandjes waarbij landelijk chique én eigentijds wonen onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. In dit deelplan zijn er nog … woningen in ontwikkeling. De rest van de woningen staat in verkoop, is in uitvoering of gerealiseerd.

In Vechtrijk komen notariswoningen, statige grachtenpanden, herenhuizen en riante twee-onder-een-kapwoningen. Dit deelplan is nu volop in ontwikkeling totaal worden er … woningen ontwikkeld in dit deelplan.

Kenmerken

Woningen nu in ontwikkeling per fase:
Waterrijk fase 4A2 fase 2, 35 woningen
Lanenrijk fase 2B2, 91 woningen
Vechtrijk fase 4A1, 155 woningen
Vechtrijk fase 4B2, ca. 72 woningen
Vechtrijk fase 5A1, ca. 75 woningen

Totaal aantal woningen in project Weespersluis: 2.750 woningen waarvan 57% door Adriaan van Erk en BPD ontwikkeld wordt.

Situatie tekening

Zie foto 2 en 3

Project website

Klik hier om naar de projectwebsite te gaan

Print deze pagina