Artist impression, De nieuwe Vaart

De nieuwe vaart, Krimpen a/d IJssel

ReferentieOverige locatie
9 appartementengebouwen

9 appartementengebouwen realiseren voor woningcoöperatie Qua Wonen als stadsvernieuwing inclusief omgeving vernieuwing. “De Nieuwe Vaart” is een grootschalige binnenstedelijke herstructurerings- en verdichtingsopgave. In hartje Krimpen aan den IJssel, tussen de Rondweg en de Middenwetering, verrijst het veelomvattende nieuwbouwproject ‘De Nieuwe Vaart’. Het project is in harmonie met de omgeving en verbonden met het water waaraan het dorp zijn bestaan ontleent: de Hollandse IJssel.

Project

In het centrum van Krimpen aan den IJssel, tussen de Rondweg en de Middenwetering, staat het nieuwbouwproject ‘De Nieuwe Vaart’. Dit is een appartementencomplex dat gerealiseerd is in harmonie met de omgeving, mede door de inrichting van de buitenruimte.

Het eindresultaat is een groene omgeving met gevarieerde tuinen bij ieder woonblok met ieder een eigen en aantrekkelijke woonsfeer. Al deze sferen tezamen vormen een gevarieerde en dynamische buitenruimte waar bewoners heerlijk kunnen ontspannen.

Dat een deel van de tuinen op een parkeergarage is gerealiseerd, wordt nauwelijks opgemerkt door de degelijke en natuurlijke overgang van daktuin naar “volle grond”.

Het plan bestaat uit verschillende onderdelen zoals waterpartijen, grasvelden, bruggen, meubilair en kleurrijke plantvakken.

Projectbetrokkenen

  • Opdrachtgever Qua Wonen
  • Architect A3 Architecten

Rol Adriaan van Erk

Mede verantwoordelijk voor ontwikkelen en volledige realisatie door Rehorst Bouw

;
Oplevering
2012